Książka kucharska Electrolux E6234fok

Książka kucharska Electrolux E6234fok to profesjonalne narzędzie, które pomoże Ci przygotować zdrowe i smaczne posiłki. Zawiera 300 wyjątkowych przepisów i szczegółowe instrukcje krok po kroku, dzięki czemu jest łatwa w użyciu. Zawiera także informacje o składnikach, wartości odżywczej, technikach kulinarnych i innych ważnych informacjach. Książka kucharska Electrolux E6234fok jest doskonałym źródłem wiedzy dla początkujących i zaawansowanych kucharzy. Jest wyposażona w wygodne funkcje, takie jak odtwarzanie i pauza, oznaczanie ulubionych przepisów i ustawianie przypomnień. Więc jeśli szukasz doskonałego narzędzia do przygotowywania pysznych posiłków, Książka kucharska Electrolux E6234fok jest idealnym wyborem.

Ostatnia aktualizacja: Książka kucharska Electrolux E6234fok

Wróć do: Blog

Mogłoby się wydawać, że w dziedzinie kulinariów niewiele pozostało jeszcze do odkrycia. Tymczasem wciąż pojawiają się nowe książki kucharskie, które potrafią zainteresować i zaskoczyć. Które z nich są najlepsze? Oczywiście te najbardziej oryginalne, ale również pięknie wydane i opatrzone apetycznymi zdjęciami. Jeśli chodzi o książki kucharskie, ranking ich popularności jest również dobrym odzwierciedleniem aktualnych trendów żywieniowych. Sprawdź, jakie tytuły z tej kategorii są obecnie „na topie” – przedstawiamy kilka najlepszych książek kucharskich na 2021 rok.

„Jadłonomia po polsku” – Marta Dymek

Ostatnia książka Marty Dymek od wielu miesięcy nie schodzi z list bestsellerów. Dla wielu osób może to być szokująca informacja, ponieważ jest to vege książka kucharska dotycząca wyłącznie potraw wegańskich, czyli bazujących na składnikach roślinnych – bez mięsa, ale również nabiału czy jaj. Autorka skupia się na odtworzeniu dobrze znanych smaków (barszcz, bigos, gołąbki, kotlety mielone), ale w całkowicie roślinnej i nierzadko unowocześnionej wersji. Przytacza również mniej znane tradycyjne przepisy wykorzystujące proste składniki dostępne w określonych porach roku. Całość jest nie tylko niezwykle apetyczna, ale również przystępna. Przepisy nie wymagają stosowania żadnych skomplikowanych technik i często są bardzo szybkie. Dzięki sprawdzonym trikom uzyskanie niezwykle satysfakcjonujących smaków jest możliwe bez grama mięsa, masła czy śmietany. Na pewno warto spróbować!

„Ten, w którym są wszystkie przepisy. Książka kucharska dla miłośników serialu Przyjaciele” – Finney Teresa

Jak wskazuje sama nazwa – jest to propozycja dla miłośników serialu o szóstce przyjaciół z Nowego Jorku. Mimo że jego emisja zakończyła się wiele lat temu, fani ciągle stanowią oni bardzo liczną grupę, która chętnie chłonie wszystko, co związane z serialem. „Ten, w którym są wszystkie przepisy” pomoże Ci odtworzyć kultową kanapkę Rossa ze świątecznych resztek czy ciasteczka według receptury babci Phoebe. Dowiesz się, jak przygotować kanapkę, za którą Joey byłby w stanie oddać życie, i jaka jest receptura na muffiny serwowane w Central Perk. To rozrywkowa propozycja z nutką nostalgii, dzięki której przygotujesz wiele smacznych dań. Czy jest to najlepsza książka kucharska wszechczasów? Trudno stwierdzić, ale jej popularność mówi sama za siebie.

„Ramen. Zupa szczęścia i miłości” – Tove Nilsson

Ramen to jedno z najpopularniejszych japońskich dań, które z jakiegoś powodu w Polsce dopiero od niedawna zyskuje należną sławę. Choć na pierwszy rzut oka może nieco przypominać zupki instant, nie ma z nimi praktycznie nic wspólnego. Ramen to bogactwo smaków, których głównym źródłem jest wyjątkowo aromatyczny bulion gotowany nawet przez 48 godzin. Można go przyrządzać na wiele sposobów i podawać z jeszcze większą liczbą dodatków. Książka Tove Nilsson, szefowej kuchni zafascynowanej poszukiwaniem idealnego ramenu, pozwoli Ci przygotować tę aromatyczną zupę od podstaw. Dowiesz się wiele na temat komponowania smaków, aby stworzyć coś, co zapewni Twojemu podniebieniu prawdziwą rozkosz. To również okazja do nauki przyrządzania takich dań kuchni japońskiej jak soba, udon, gyoza, okonomiyaki czy tempura. pl/ksiazki-kucharskie/p-jak-nie-umrzec-przedwczesnie-przepisy" target="_blank">„Jak nie umrzeć przedwcześnie. Przepisy” – Dr Michael H. Greger, Gene Stone, Robin Robertson

Trend dotyczący zdrowego żywienia jest bardzo silny, co odzwierciedlają również najlepiej sprzedające się książki kucharskie. Ranking na pewno nie mógł więc pominąć tej pozycji. „Jak nie umrzeć przedwcześnie. Przepisy” to kontynuacja książki „Jak nie umrzeć przedwcześnie” przedstawiającej zasady żywienia skupionego na unikaniu chorób i jak najdłuższym życiu. W tym wydawnictwie znalazły się przepisy opracowane przez specjalistę z zakresu zdrowego odżywiania, doktora Michaela Gregera, w porozumieniu z autorami wegańskich książek kucharskich. Przepisy opierają się na składnikach roślinnych i skupiają się zarówno na zdrowiu, jak i na smaku. Wszystkie zawierają składniki z Codziennego Tuzina – listy najzdrowszych produktów stworzonej przez autora. pl/kuchnia-diety-i-fitness/p-orzechy-i-pestki" target="_blank">„Orzechy i Pestki” – Lara Gessler

„Orzechy i Pestki” to pozycja mniej oczywista i zdecydowanie mniej tradycyjna niż inne książki kucharskie. Ranking nie mógł jej jednak pominąć, ponieważ jest bardzo popularna. Sama autorka nazywa ją przewodnikiem mistyczno-kulinarnym. Owszem, nie brakuje w niej przepisów, w których główne skrzypce grają zawarte w tytule grupy produktów, ale zawiera również rozmaite związane z nimi obrzędy i zwyczaje oraz praktyczne porady dotyczące np. kupowania i przechowywania. To książka dla każdego, kto szuka oryginalności. pl/ksiazki-kucharskie/p-chleb-techniki-wypieku-przepisy-wskazowki-wyd-2" target="_blank">„Chleb. Techniki wypieku, przepisy, wskazówki” – Jeffrey Hamelman

Przymusowe wycofanie z życia społecznego sprawiło, że wiele osób trafiło do kuchni i zaczęło nie tylko więcej gotować, ale również piec własny chleb. To niezwykle złożony, a często również onieśmielający temat, który jednak wcale nie musi się wiązać z dużymi trudnościami. Sięgając po książkę „Chleb. Techniki wypieku, przepisy, wskazówki”, nazywaną często „biblią chleba”, można bez większego trudu rozpocząć własną produkcję aromatycznych tradycyjnych bochenków i wielu innych rodzajów pieczywa. To pozycja przedstawiająca nie tylko przepisy, ale również techniki i zasady, które po prostu trzeba znać. Dlatego nie mogło jej zabraknąć w zestawieniu przedstawiającym najlepsze książki kucharskie ostatnich miesięcy – mimo iż została wydana po raz pierwszy już kilka lat temu.

„Salt Fat Acid Heat. Cztery składniki” – Nosrat Samin

Kolejna pozycja na liście uwzględniającej najlepsze książki kucharskie również nie jest typowa. Można ją wręcz nazwać antyksiążką kucharską. Znajdują się tu tradycyjne receptury, ale są raczej uzupełnieniem do treści, która przybliża cztery najważniejsze komponenty decydujące o smaku dania: sól, tłuszcz, kwas i ciepło. Autorka tłumaczy, w jaki sposób wpływają one na potrawy i jak zachować ich odpowiednie proporcje. Uczy balansowania smaków, dzięki czemu możliwe jest smaczne gotowanie bez konkretnych przepisów. To świetny przewodnik dla osób, które chcą rozwinąć swoją intuicję kulinarną.

Lubisz różne poradniki, nie tylko te kulinarne, i poszukujesz podobnych książek? W takim razie koniecznie sprawdź nasze rankingi najlepszych książek motywacyjnych oraz najlepszych książek o rozwoju osobistym! A jeśli któraś z powyższych książek kucharskich miała być np. prezentem dla babci, zobacz nasze inne zestawienie z książkami na prezent – może dobierzesz drugą ciekawą pozycję?

  • Ziarno

    Wójciak Dominika

      Wydawca: PascalJęzyk: polskiFormat: 26. 7x20. 4Oprawa: TwardaFormat książki: Twarda oprawaTytuł: Ziarno
    kasza jaglana i proso - siemię lniane - chia - ryż - gryka - owies pszenica - amarantus - jęczmień - komosa ryżowa Ta książka to kolejny zbiór oryginalnych przepisów Dominiki, połączenie smaków domowej kuchni i egzotycznych podróży. Rozsmakuj się w prosiance z gruszkami, jaglanym smoothie i su...

    Kuchnia dla serca zdrowie z roślin Domaradzka Violetta, Zakrzewski Robert Wydawca: PublicatFormat: 16. 5x24. 5cmOprawa: Kartonowa FoliowanaTytuł: Kuchnia dla serca zdrowie z roślin100 mil na Krecie, oregano na kilogramy i rośliny na talerzu czyli zdrowe serce. Jeśli zastanawiasz się, jak połączyć radość jedzenia z dbałością o serce i jak zrealizować postanowienie, aby „zdrowiej żyć“, ta książka jest dla Ciebie. Znajdziesz tu 120 przepisów na dania przygotowane przez pasjona...

    Bosacka po polsku nowoczesne przepisy kuchni polskiej Bosacka Katarzyna Format: 21. 0x26. 5cmTytuł: Bosacka po polsku nowoczesne przepisy kuchni polskiejKuchnia polska TO JEST TO! Różnorodna, arcysmaczna, coraz bardziej nowoczesna. Zmienia się tak samo dynamicznie jak nasz kraj i bez kompleksów wytrzymuje konkurencję najbardziej znanych kuchni europejskich. W ostatnich latach wydano wiele książek znakomitych szefów kuchni propagujących nowoczesną...

    Kuchnia grecka Calombaris George Format: 20. 8x26. 7Tytuł: Kuchnia grecka / Kuchnia greckaWybierz się w podróż po kuchni greckiej! George, nazwany jednym z 40 najlepszych kucharzy świata, pokaże ci prawdziwą kuchnię grecką... z twistem! Tradycyjne receptury wzbogacił szczyptą nowych smaków! Takim oto sposobem spróbujesz koktajl baklawa, keftedes z cukinii, jagnięcinę z miso czy arbuz...

    Zielone koktajle detoks 365 przepisów Format: 17. 5x25. 0cmOprawa: MiękkaFormat książki: Miękka oprawaTytuł: Zielone koktajle detoks 365 przepisówKsiążka napisana przez autorkę bloga Zielone Koktajle i bestsellerów „Zielone koktajle. 365 przepisów” oraz „Zielone koktajle dla mam i dla dzieci. 365 przepisów”. Znajdziesz w niej 365 przepisów stanowiących inspirację do oczyszczenia organizmu za pomocą koktajli. Każdy z nich to prawdziwa bomba...

    Między wódką a zakąską Baron Aleksander, Klesyk Łukasz Format: 16. 9x24. 2Tytuł: Między wódką a zakąskąTA KSIĄŻKA WZIĘŁA SIĘ Z NIEZGODY. Niezgody z twierdzeniem, że każda wódka smakuje tak samo, że na próżno szukać w niej indywidualnego charakteru. Nieprawda! Każda ma swój aromat, zapach, fakturę. Są wódki ascetyczne, pikantne, słodkie i gładkie jak miód... Autorzy biorą na warsztat kilkadziesiąt...

    Qmam kasze do ostatniego okruszka Sobczak Maia Wydawca: MarginesyFormat: 19. 0x25. 0cmTytuł: Qmam kasze do ostatniego okruszkaZakoleguj kawałek kalafiora z ziemniakiem z wczorajszego obiadu, dodaj im odrobiny pikanterii końcówką marynowanego pieprzu i stwórz najcudowniejszy, kosmicznie kremowy sos do pietruszkowego makaronu. Naszykuj kiszone liście kalafiora, chrupiące wspomnieniami z babcinej kuchni albo gęste od gorą...

    Poranne inspiracje zdrowe śniadania w 15 minut Urban Viola Format: 17. 0x24. 5cmTytuł: Poranne inspiracje zdrowe śniadania w 15 minutZastanawiasz się, jak dobrze rozpocząć dzień? Mam na to niezawodny sposób - pozwól sobie na pełnowartościowe śniadanie, którego przygotowanie nie zajmie Ci więcej niż 15 minut. Powiedz „nie” monotonnemu odżywianiu i smakowej rutynie! W książce znajdziesz aż 100 przepisów na zbilansowane śniadania...

    Naturalnie i zdrowo Britton Sarah Format: 19. 7x25. 6Tytuł: Naturalnie i zdrowoPo prostu. Bez spinania się. Sto przepisów na inspirujące wegetariańskie potrawy, których składniki znajdziesz w każdym spożywczaku. Sarah Britton wprowadza kuchnię wegetariańską na nowy tor: oto książka kucharska dopasowana do każdego budżetu i na każdy dzień tygodnia. Dania główne, dodatki,...

    Prosto z roślin radosna sztuka celebrowania weganizmu Radej Alicja Format: 16. 1x23. 1Oprawa: BlisterTytuł: Prosto z roślin radosna sztuka celebrowania weganizmuOdkryj zieloną stronę mocy! Alicja Radej kilka lat temu z całą rodziną przeszła na całkowicie roślinną dietę. Zadecydowały o tym względy etyczne, ale decyzja ta została nagrodzona także zdrowiem i wspaniałym samopoczuciem. Jeśli chcesz wprowadzić w swoje życie weganizm, a nie wiesz jak to zrobić...

    Miska szczęścia lokalnie zdrowo sezonowo. Lokalnie, zdrowo, sezonowo Osęka Laura Format: 16. 1x21. 4Tytuł: Miska szczęścia lokalnie zdrowo sezonowoMISKA SZCZĘŚCIA to propozycja dla wszystkich, którzy lubią niebanalne, ale jednocześnie bardzo proste posiłki. W tym niepozornym naczyniu możesz podać pożywne, pyszne i kolorowe dania. Chociaż moda na bowl food przybyła do nas z Azji, z przystankiem na Hawajach, to ma również swoje odbicie w pols...

    Słodka wegan nerd moje roślinne desery Rokicka Alicja Wydawca: Nasza KsięgarniaFormat: 19. 0cmTytuł: Słodka wegan nerd moje roślinne deseryNowa książka Alicji Rokickiej, czyli Wegan Nerd – jednej z najpopularniejszych i najczęściej nagradzanych polskich blogerek kulinarnych! Tym razem Wegan Nerd proponuje nam… coś słodkiego. Jej fascynująca, oszałamiająca smakami, kolorami i fakturami książka to prawdziwe odkrycie nie tylko dla we...

    Zielone Boże narodzenie Jonsson Karoline Tytuł: Zielone Boże narodzenieCudowne Boże Narodzenie z przepysznym jedzeniem – przygotowanym z samach produktów roślinnych! W książce znajdziecie wegańskie przepisy na świąteczne potrawy do podania na wieczerzę wigilijną i między świętami oraz podczas adwentowych spotkań przy kawie i grzanym winie. „Zielona” Gwiazdka to nap...

    Mozaika smaków książka zwyciężczyni programu MasterChef. Książka zwyciężczyni programu MasterChef Nguyen Ola Wydawca: Burda Publishing PolskaFormat: 21. 0cmTytuł: Mozaika smaków książka zwyciężczyni programu MasterChefOto Ola - zwyciężczyni programu MasterChef 2018. Ola podbiła serca (i podniebienia) wymagających jurorów MasterChefa. Bez wątpienia potrawy proponowane przez nią w książce Mozaika smaków staną się przebojami Twojej kuchni i zachwycą Ciebie oraz Twoich bliskich. Bo taka jest właśnie kuchnia Oli...

    Bez jaj roślinna cukiernia. Roślinna cukiernia Wilkowska Agata Format: 19. 0cmOprawa: Miękka ze skrzydełkamiTytuł: Bez jaj roślinna cukiernia#bezjajtej – Książka nie tylko dla wegan! „Czy można połączyć pyszne słodkości, punkowe zacięcie i etyczny styl życia? Okazuje się, że jak najbardziej, a Agata i jej ekipa są w tym mistrzami. Warto w to wejść! ”(Orestes „Everyday Hero” Kowalski – youtuber, miłośnik tatuaży i kotów, obrońca praw zwi...

    Gruzińska uczta podróż do kraju wina biesiad i toastów. Podróż do kraju wina, biesiad i toastów Apostolidis Piotr Format: 14. 4x20. 8cmTytuł: Gruzińska uczta podróż do kraju wina biesiad i toastówA gdyby tak któregoś dnia znaleźć się w środku kraju, który kocha wino? Książka Piotra Apostolidisa to niezwykle ciekawa, pełna wiedzy o winie i winiarstwie, chwilami szalona podróż po Gruzji. Unikalna możliwość spojrzenia na nią z perspektywy nie turysty, a mieszkańca. Fascynująca lektura. Już...

    Jedzenie mity i nauka Duell Frida Format: 17. 0cmTytuł: Jedzenie mity i naukaCzy można przytyć od produktów light? Czy można się uzależnić od cukru? Czy któraś z substancji słodzących jest zdrowa? Czy tłuszcz zawsze jest zły? A czy czosnek może wyleczyć przeziębienie? Jak jeść, żeby nie tyć i nie skracać sobie życia, a jednocześnie dostarczać wszystkich potrzebnych subst...

    Kuchniokracja deserownik Tomaszewska-Bolałek Magdalena Format: 17. 0cmTytuł: Kuchniokracja deserownikTytuł jest nieprzypadkowy, deserownikiem nazywano bowiem mebel służący do wystawiania deserów oraz innych wypieków. Ten ciekawy sprzęt zainspirował mnie do stworzenia książki będącej zbiorem 75 przepisów na ciasta, desery i wytrawne wypieki, uzupełnionej 15 felietonami przybliżającymi historię i...

    Happy food 2. 0 co jeść by szczęśliwie żyć. Co jeść, by szczęśliwie żyć Ekstedt Niklas, Ennart Henrik Data premiery: 2019-09-18Tytuł: Happy food 2. 0 co jeść by szczęśliwie żyć50 pysznych dań kojących ciało i duszę! Przyprawiające o zawrót głowy fakty! Świadome odżywianie angażujące wszystkie zmysły! Śmieciowe jedzenie pogarsza nasz stan psychiczny i szkodzi planecie. Przyczynia się do epidemii otyłości, cukrzycy, przewlekłych chorób jelit, astmy, alergii pokarmowy...

    Vege słodkie na co dzień i na święta Krupska Natalia Format: 16. 2x21. 0cmData premiery: 2019-10-16Tytuł: Vege słodkie na co dzień i na świętaWegańskie wypieki – to proste! Jak upiec ulubione ciasto w zdrowszej i lżejszej wersji, bez glutenu i laktozy? Czym zastąpić cukier, masło czy śmietanę? Jak wykorzystać warzywa, strączki i inne roślinne składniki? Przed Natalią Krupską wegańska kuchnia nie ma żadnych tajemnic. Dzięki niej po...

    Odkryj nowe możliwości

    Piękno tkwi w prostocie. Tak też jest w kuchni – proste i szybkie gotowanie, które dodatkowo jest korzystne dla zdrowia, coraz częściej gości w naszych domach. A dzięki wielofunkcyjnemu piekarnikowi parowemu to, co zdrowe, jest jeszcze dodatkowo pyszne.

    Pobierz ksiązkę

    Na smak danego dania ma wpływ nie tylko sposób jej przyrządzenia, ale również ważne jest odpowiednie dopasowanie parametrów jego pieczenia oraz stała kontrola postępów pieczenia. Dla osób, które nie posiadają dużego doświadczenia w gotowaniu, mogą liczyć na pomoc piekarnika parowego AEG ProCombi z interfejsem NaviSight z pełnotekstowym wyświetlaczem, który zapewni pełną kontrolę nad przygotowywanym daniem.

    Piekarnik parowy AEG ProCombi wyposażony jest w obszerną książkę kucharską, zawierającą aż 100 różnych przepisów. Korzystając z nich użytkownik może mieć pewność, że parametry pracy piekarnika są odpowiednio dopasowane. Piekarnik AEG ProCombi ma nawet specjalny czujnik temperatury wewnątrz produktu, dzięki czemu każda pieczeń będzie na zewnątrz zarumieniona i chrupka, a w środku miękka i soczysta. Bogaty wybór funkcji, od różnych kombinacji ogrzewania dolnego i górnego, poprzez grill, nawiew powietrza, programy parowe aż do termoobiegu, umożliwia przyrządzenie dowolnej potrawy.


    Większa pojemność, wyższa efektywność

    Pojemność użytkowa piekarnika wynosi aż 70 litrów, dzięki czemu jednorazowo można piec nawet kilka dań. System ThermiC° Air gwarantuje równomierne rozprowadzanie ciepła zapewniając jednakowe opiekanie na każdym z trzech poziomów. Nie ma ryzyka przypalenia mięsa z jednej strony podczas gdy z drugiej byłoby niedopieczone. Przygotowując potrawę nie trzeba długo czekać na rozgrzanie piekarnika - dzięki funkcji szybkiego nagrzewania jest on gotowy do pracy w bardzo krótkim czasie. Ponadto, piekarnik sam proponuje odpowiednią temperaturę, co będzie szczególnie pomocne dla tych, którzy nie do końca wiedzą jakiej temperatury wymagają konkretne potrawy czy rodzaje mięs.

    Przydatne dodatkiPiekarnik parowy AEG ProCombi wyposażony został w wiele ciekawych rozwiązań, ułatwiających pieczenie. Wśród najbardziej interesujących wymienić trzeba funkcję pamięci, elektryczną regulację temperatury, automatyczne programy wagowe, wskaźnik ciepła resztkowego, funkcję podgrzewania i utrzymywania ciepła, a także wykres przebiegu pieczenia. Parametry pieczenia widoczne są na czytelnym wyświetlaczu, który poza aktualnym programem wyświetla datę, godzinę i czas pieczenia.

    Bezpieczeństwo i komfortGotowanie sprawia ogromną radość, jednak sprzątanie i mycie już niekoniecznie. Dlatego piekarnik parowy AEG, pokryty wewnątrz łatwą w czyszczeniu emalią o wysokim połysku, ma dodatkowo funkcję czyszczenia parowego. Po zakończeniu gotowania wystarczy napełnić zbiornik na wodę i włączyć czyszczenie parowe.

    Pomyślano też o bezpieczeństwie instalując blokadę ustawień, zabezpieczenie przed dziećmi oraz pokrywając drzwi powłoką Isofront Plus, tak aby ich temperatura na zewnątrz nigdy nie przekraczała 50 °C.


    BS931440PM:

    • szerokość: 60 cm
    • pojemność 70 l3 poziomy pieczeniafunkcje piekarnika: ogrzewanie dolne | grill | grill + ogrzewanie dolne | grill + ogrzewanie dolne (80°) | grill +ogrzewanie dolne + nawiew powietrza | grill + nawiew powietrza | para+ ogrzewanie dolne + nawiew powietrza (100) | para + termoobieg | para + termoobieg (25/75) | para + termoobieg (50/50) | termoobieg + ogrzewanie dolne | termoobieg | termoobieg (30°) | termoogbieg LTC | para (10)klasa: A (o 10% większa efektywność energetyczna w porównaniu do klasy A dla dużych piekarników (≥65 l)wnętrze pokryte łatwą w czyszczeniu emaliąfunkcja szybkiego nagrzewaniasonda do mięsaautomatyczne programy wagoweelektryczna regulacja temperaturyfunkcja pamięci (zapisywanie często używanych ustawień)wskaźnik pozostałego ciepłafunkcja czyszczenia parąchromowany ruszt do grillowaniakolor: stal nierdzewna
    Piekarnik dostępny w studiach kuchennych.

Książka kucharska Electrolux E6234fok

Bezpośredni link do pobrania Książka kucharska Electrolux E6234fok

Starannie wybrane archiwa oprogramowania - tylko najlepsze! Sprawdzone pod kątem złośliwego oprogramowania, reklam i wirusów

Ostatnia aktualizacja Książka kucharska Electrolux E6234fok